Zonder Wind Geen Vogels van de-Passages

Op uitnodiging van Galerie KRUIS-WEG68 maakt de-Passages de tentoonstelling Zonder Wind Geen Vogels met recent werk van:

Anne van As, Koen Ebeling Koning, Pieter Kusters, Fons van Laar, Frans Boomsma, Margreet Bouman,  Ronald Ruseler en C.A. Wertheim.

Zonder Wind Geen Vogels

De titel van deze expositie is tot stand gekomen op basis van een ervaring van een der deelnemers:

Op een vrachtboot door de fjorden van Zuid-Chili bestudeerden Engelse vogelaars de enorme diversiteit aan zeevogels. Eén van die dagen was het windstil en bleven ze weg. Er was voor de vogelliefhebbers niet veel te beleven behalve de tocht zelf. Zonder wind geen vogels.

 

Over de-Passages

Zonder beweging is er geen rumoer of actie, dan gebeurt er niet zo vreselijk veel. Dat was zo’n twintig jaar geleden de motivatie van Frans Boomsma, Margreet Bouman, Ronald Ruseler en C.A. Wertheim om als de-Passages zelf tentoonstellingen te gaan maken. Er is  -volgens dit gezelschap- gaandeweg een kloof ontstaan tussen het belang van grotere kunstinstellingen en dat van de kunstenaars. Het zelf tonen van belangrijke kunst van interessante kunstenaars is dan ook hun doelstelling.

De kunstenaar van nu is een artistieke nomade geworden. En de-Passages maakt met een voortdurend wisselende groep kunstenaars tentoonstellingen. Vooral omdat de leden in gemeenschappelijk verband iets te zeggen hebben. De samenstelling van de groep is fluïde en verandert per expositie.  En de-Passages is steeds op zoek naar uiteenlopende locaties om te kunnen exposeren. Iedere de-Passages‐expositie is daarom een momentopname en onderdeel van ons reeds langlopende project. Zelf zeggen ze daarover:

“Wij zijn misschien geestverwant of generatiegenoot, maar treden ook in het strijdperk en gaan de competitie aan. De verscheidenheid van oeuvres en verschillende disciplines is onze grote troef. Wij laten ons niet leiden door reputaties of leeftijden: wat ons bindt zijn bewondering en respect voor elkaars werk.  Zo doorkruisten wij heel Nederland en exposeerden verder in Zuid-Korea, Duitsland, Frankrijk en België.“

Openingstijden

De openingstijden zijn van donderdag t/m zaterdag van 11 – 18.00 uur en op afspraak

Tijdens Kunstlijn Haarlem geopend op vrijdag, zaterdag en zondag (1, 2 & 3 november 2019) van 11 – 18.00 uur.

Scroll naar boven