Want ik ben ziek van liefde

Want ik ben ziek van liefde

GALERIE KRUIS-WEG68 IS GESLOTEN I.V.M. DE DOOR DE OVERHEID INGESTELDE LOCKDOWN.

Van  Paul van der Steen is het boek “Want ik ben ziek van liefde” verschenen met negentig literaire tekeningen, uitgegeven bij Hof van Jan. Galerie KRUIS-WEG68 laat van 11 december t/m 9 januari 2021 veel van die  originele tekeningen zien tijdens de tentoonstelling ‘Want ik ben ziek van liefde’. 

Tekeningen van Paul van der Steen

De tekeningen in het boek brengen schrijvers en boeken in beeld van heel lang geleden – Homerus, Sapfo, het Hooglied – via klassieken – Kafka, Boon, Céline – tot moderne auteurs – Rijneveld, Driessen, Gerritsen.

In het laatste deel van het boek doet ook Covid-19 zijn intrede. Elke tekening is voorzien van een treffend citaat, door de tekenaar uitgevoerd in stripschrift. De bewonderenswaardige inleiding van P.F. Thomése is een lofrede die tevens een parodie is op een lofrede.

Want ik ben ziek van liefde
Paul van der Steen – P.F. Thomése

Stempels en patronen van Marlies Visser

Met stempels en patronen toont Marlies Visser een varkenskop. De eindeloze herhaling maakt de kop inwisselbaar. Het varken is een abstractie geworden. Ooit scharrelden ze vrij rond, beschermd door het belletje om hun hals, en nu zijn ze onzichtbaar. Visser vroeg kunstenaars te reageren op de kop.

want ik ben ziek van liefde
Marlies Visser / Paul van der Steen

Ze werkte ook samen met Paul van der Steen en een aantal van deze werken is te zien tijdens de expositie.  Ze maakte illustraties bij ‘Eikels’ een verhaal van A.L Snijders gedrukt onder de Korenmaat als eerste deel in de Biggenreeks.

Openingstijden

In verband met de door de overheid ingestelde lockdown is galerie KRUIS-WEG68 vanaf 15 december gesloten t/m 19 januari 2021.  

Wat schrijft de pers?

Benieuwd naar wat de pers van het werk van Paul van der Steen en onze expositie vindt? Lees dan hieronder wat het Haarlems Dagblad en Het Parool er onlangs over hebben geschreven.

Haarlems Dagblad
Het Parool

 

 

Scroll naar boven