Vincent Verhoef – Les Paysages

Vincent Verhoef

Galerie KRUIS-WEG68 zal in verband met de aangescherpte corona maatregelen tot nader order gesloten zijn.  De tentoonstelling van Vincent Verhoef is nog tot eind april 2020 te bezichtigen, na het maken van een telefonische afspraak. Bel daarvoor 06-5356.6594 of 06-1310.3637. 

KUNSTHANDEL KRUIS-WEG68-HAARLEM

TOONT DE SCHILDERIJEN EXPOSITIE

‘LES PAYSAGES’

VINCENT VERHOEF

Het woord landschap betekende oorspronkelijk: geschept land. Het land dat tegen de zee wordt gegooid met een schop. Het oud Friese woord werd verbasterd in het Engels tot landskep. Nu is de betekenis van landschap niet langer zo specifiek, integendeel.

OPENING: vrijdag 6 maart 2020 om 16.00 uur. Het openingswoord wordt uitgesproken door Becket Flannery.

Les Paysages

Verhoef, geboren in Friesland, toont in Les Paysages een serie recente schilderijen. In de Franse titel van de tentoonstelling weerklinkt een soort bourgeois sentiment, maar paysage behelst ook een meer politieke aanduiding van een bepaald stuk land. Een stuk land dat betekenis krijgt door een administratief kader waarmee het zich van omringende stukken land onderscheid. Paysage en schilderkunst bestaan beide bij de gratie van het kader. Het kader is het middel dat de verschillende delen van elkaar te scheidt: het landschap of het doek als partes extra partes.

Verhoef hanteert de titel Les Paysages als een schetsmatige noemer waaronder de werken gelezen kunnen worden. Een aantal werken in de tentoonstelling spelen een ondubbelzinnig spel met de geschiedenis en de conventies van de landschapsschilderkunst als genre. Andere werken kunnen opgevat worden als een soort aantekeningen in de marges buiten het kader van de paysage. Misschien kan de bezoeker met deze elementen een eigen spel spelen.

Vincent Verhoef

Vincent Verhoef (Nederland, 1982) is een kunstenaar en kunsthistoricus die woont en werkt in Amsterdam. Hij studeerde aan de Universiteit van Amsterdam, de Gerrit Rietveld Academie en de Jan van Eyck Academie. Verhoef’s recente werk was te zien in galerie Akinci, galerie Fons Welters, puntWG en Bradwolff Projects in Amsterdam en in galerie The Breeder en Hot Wheels Projects in Athene. Hij filmde zichzelf terwijl hij het terras van zijn huis in Athene schoonveegt en wijdde een neonlicht aan de Romeinse keizer Julianus Apostata. Hij leest nog steeds Michel Foucault omdat het einde van de moderniteit nooit helemaal lijkt te gebeuren. Sinds 2012 is hij betrokken bij artspace rongwrong in Amsterdam.

Openingstijden

Galerie KRUIS-WEG68 is geopend van donderdag t/m zaterdag van 11.00 tot 18.00 uur. De expositie  Les Paysages is te bezoeken van 7 maart tot 11 april 2020.

 

Scroll naar boven