TRANSMISSION – OLAF MOOIJ

Kruis-weg

Bij Kunsthandel KRUIS-WEG68 organiseert Artvark van vrijdag 23 november t/m zaterdag 29 december 2018 de tentoonstelling

TRANSMISSION – OLAF MOOIJ

Olaf Mooij gebruikt de auto als bron voor zijn werk. Hij gaat er van uit dat de auto een levenscyclus heeft net als een mens. Mooij transformeert de onderdelen en geeft ze een nieuwe betekenis.

“Het werk van Mooij is stevig geworteld in de beeldhouwtraditie. Aan de basis van de beeldhouwkunst ligt het vermogen van de kunstenaar om in dode materie leven te suggereren. De vaak humoristische beelden relativeren de hedendaagse verhouding van de mens tot de machines en apparaten die hem omringen.”

Mariette Dolle, directeur museum Kranenburgh Bergen

De tentoonstelling valt te beschouwen als één grote installatie waarin de auto centraal staat: een geheimzinnig laboratorium waar fossielen uitgestald liggen, carrosserieën als skeletten aan de wand hangen en laboratorium-flessen met kleine auto-embryo’s op sterk water op de planken staan. Maar elk werk op zich is los van het geheel ook van grote schoonheid en behoudt haar kracht.

Het is werk dat zelden te zien was in Haarlem, dus mis het niet!

Opening en openingstijden

Feestelijke opening op vrijdag 30 november 2018 om 16.00 uur. De feestelijke opening  wordt verricht door Anne Berk, publicist, tentoonstellingsmaker en bevlogen spreker. Ze deelt haar kennis en enthousiasme voor hedendaagse kunst graag met het publiek.
Anne Berk schreef zo’n duizend artikelen voor Kunstbeeld, Het Financieele Dagblad, Beelden en Museumtijdschrift, teksten en boeken over hedendaagse kunst.

Te bezoeken op donderdag t/m zaterdag van 11.00 tot 18.00 uur of op afspraak.

Scroll naar boven