Tentoonstelling Zeeland: Fruitbomen en bloemdijken – Jan Voster

21 april – 20 mei 2017

Opening; vrijdag 21 april 2017  om 16.00 uur

De tentoonstelling zal in aanwezigheid van Jan Voster ingeleid worden door Michel van Overbeeke. 

U bent van harte welkom.

foto: bloemdijken

Jan Voster (1949) heeft zijn opleiding tot fotograaf genoten aan de Rietveld Academie en exposeerde in binnen – en buitenland met het accent op Ierland. “In mijn fotografische werk heeft de vraagstelling, wie we zijn, wat we hier doen op aarde en hoe de natuur daarop reageert, altijd centraal gestaan.

Door de eeuwen heen heeft iedere stormvloed zijn sporen achtergelaten in de vorm van welen, de kleine watertjes die zijn ontstaan door het terugtrekken van de zee na een stormvloed. De bekendste is de Zwaakse Weel, ooit een druk bevaren getijden kreek, de verbinding tussen de Westerschelde en het Veerse Gat.

foto: fruitbomen

In het gebied dat bekend staat als de Bloemdijken of het Heggengebied, daar waar zeldzame struiken en plantensoorten prachtig met elkaar zijn verweven, zijn de eerste dijken door mensenhanden aangelegd om de drooggevallen slib te beschermen, waardoor er een heel fraai kronkelige dijken landschap is ontstaan.

“Het is het thema van m’n beeldverhaal: georganiseerde natuur tegenover vrije natuur”.

De foto’s voor de tentoonstelling  bij KRUIS-WEG68 zijn gemaakt in Zeeland. In het hart van Zuid-Beveland, waar circa 170 verdronken dorpen zijn.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven