Stefan Kasper: “GOUDEN BLIK”

Van 28 augustus t/m 26 september 2020 is bij Galerie KRUIS-WEG68 de solo tentoonstelling “GOUDEN BLIK” van kunstenaar Stefan Kasper te bezoeken.  De opening van deze tentoonstelling vindt plaats op vrijdag 28 augustus van 11 – 18 uur in aanwezigheid van de kunstenaar zelf.

Stefan Kasper

Stefan Kasper (Velsen, 1983) toont nieuw werk in zijn solo tentoonstelling “Gouden Blik”. De serie werken borduren verder op Kaspers’ eerdere werken waarin er met een knipoog naar de kunstgeschiedenis werd gekeken.

Vanitas symboliek wordt geleend en neergezet in een hedendaagse situatie. Verwacht geen sierlijk uitbundige bloemen of geen kristallen glazen met wijn. Wat denk je van paardenbloemen en blikjes bier?  We brengen je van onkruid en afval naar een hedendaags kunsthistorische verwijzing.

Stefan Kasper: Halve liter Gouden blik op schedel

Alle werken zijn gemaakt op papier met een variëteit aan materiaalgebruik, van traditioneel pastel tot glitters. Deze diversiteit zorgt ervoor dat de verschillende onderdelen in de werken een eigen karakter krijgen. Zelfs in een ogenschijnlijk eenvoudige compositie is er een sterk contrast in uitvoering aanwezig welke een directe relatie aangaat met de toeschouwer.
[one_half]

Stefan Kasper: Vreemde vogel

[/one_half]

[one_half_last]

Stefan Kasper: Blijf lekker plakken

[/one_half_last]

De ‘Schuif lekker aan…’ serie is een start van werken op papier die een nieuw narratief aansnijden. Grote handen schuiven het beeld in met handelingen die doen denken aan hobbymatig gefröbel met chirurgische ambities. De spelende creator van een eigen wereld aan de keukentafel, gevuld met, botjes, miniatuur skeletten en blikken torens.

Stefan Kasper: Paardenbloem voor schedel
Artikel uit Haarlems Dagblad van dinsdag 1 september, klik voor pdf

Opening

De opening van Stefan Kasper’s solo tentoonstelling “GOUDEN BLIK” is op vrijdag 28 augustus van 11.00 tot 18.00 uur. Tijdens de openingsdag kunnen er maximaal 6 personen per uur de tentoonstelling bezoeken.

Wij verzoeken u om vooraf een tijdsvoorkeur op te geven. Bel daarvoor met 06-13103637. Op deze manier kunnen wij een veilig en plezierig bezoek waarborgen.

Stefan is de gehele dag aanwezig om u persoonlijk te ontvangen en om een toelichting op zijn werk te geven. Uiteraard onder het genot van een drankje.

Openingstijden

Galerie Kruis-Weg68 is geopend van donderdag t/m zaterdag (11 – 18 uur). Voor het maken van een afspraak op een andere dag of tijdstip neemt u contact op met info@kruis-weg68.com of u belt met 06-5356.6594.

Scroll naar boven