Rogier Polman – Tempus

EXPOSITIE

ROGIER POLMAN – TEMPUS

COLLAGES – TEKENINGEN – TEERBEELDEN – AI

OPENING 1 SEPTEMBER VAN 11.00 – 18.00 UUR
Rogier Polman is aanwezig

Van 1 t/m 23 september is in Galerie KRUIS-WEG68 het werk te zien van Rogier Polman. Naast traditioneel collages en tekeningen zijn ook zijn zgn. Teerbeelden en door AI gemaakte kunst te zien.

Rogier Polman

Het vrije werk bestaat vooral uit tekeningen in (gewassen) inkt en potlood in combinatie met collages (in de breedste betekenis van het woord). Deze gaan altijd over geschiedenis en hoe daar op een subjectieve manier naar gekeken kan worden. Geliefde thema’s zijn industrieën, scheepvaart/onderzeeërs, ijsbergen, conflicten/slagvelden, bunkers, vliegtuigen, militaria, etcetera. Nooit vanuit een engagement, maar altijd poëtisch en beschouwend met een romantische blik.

Als ‘sidekick’ maakt hij ‘teerbeelden’ die in hun vorm ook weer een verbinding hebben met zijn verleden. Motto: ‘geschiedenis is zwart, het geheugen helder’

Over de collages: tot voor kort gebeurde dat met een chirurgenmes en oude tijdschriften, sinds kort staan hem algoritmes ter beschikking die als een ultieme vorm van collage kunnen worden gezien. De hedendaagse technische mogelijkheden om een nieuwe visuele ‘werkelijkheid’ te construeren zijn ‘mindblowing’ en openen een totaal nieuw perspectief op het beeldende.

In de pers:

Haarlems Dagblad: fascinerende werelden van Rogier Polman | 25 augustus 2023

Openingstijden

Galerie KRUIS-WEG68 is geopend van donderdag t/m zaterdag van 11.00 tot 18.00 uur en is ook op afspraak te bezichtigen.

Scroll naar boven