Over Galerie KRUIS-WEG68

Meer dan 100 jaar geleden opende J.H. de Bois (1878) – 1946) aan de Haarlemse Kruisweg 68 zijn eigen kunsthandel voor moderne kunst. Er waren in die tijd nog nauwelijks musea voor moderne kunst. Het initiatief van Kunsthandel J.H. de Bois was daarom voor het grote publiek een kennismaking met werken van o.a. Wassily Kandinsky, Vincent van Gogh en James Ensor.

In 2015 is het pand weer in gebruik genomen als galerie. Eigenaar en beeldend kunstenaar Michel van Overbeeke heeft zijn jeugd in dit pand doorgebracht. Zijn ouders hadden in 1948 de bovenwoning gehuurd. Dat hij nu als eigenaar in dit pand Galerie KRUIS-WEG68 hedendaagse kunst mag exposeren maakt de circel rond.

[Lees verder…]

Aangenaam...

Maak kennis met het team van Galerie KRUIS-WEG68

Kruisweg68

Michel van Overbeeke

Kunstenaar

Oprichter en eigenaar van Galerie KRUIS-WEG68, Haarlemse kunstenaar en o.a. bekend van zijn gebrandschilderde ramen van de Grote Bavo en zijn lampen in Paviljoen Welgelegen. 

Joke Stoute

Kunst adviseur

Joke Stoute is werkzaam als kunstadviseur bij Galerie KRUIS-WEG68 en heeft jarenlang in die hoedanigheid ervaring opgedaan. Joke is vanaf de start betrokken bij Galerie KRUIS-WEG68. 

Scroll naar boven