Finissage tentoonstelling Manon Hertog

De tentoonstelling met werk van Manon Hertog “EEN ANDERE WERKELIJKHEID” is nog bij ons te zien t/m 23 maart 2019. Deze tentoonstelling heeft veel belangstelling gekregen van het publiek en heeft ook een mooie recensie in het Haarlems Dagblad opgeleverd.

Finissage

Het doet ons dan ook veel plezier om u uit te nodigen voor de finissage op zaterdag 23 maart van 15.00 tot 18.00 uur. Manon Hertog is daar ook bij aanwezig.

Galerie KRUIS-WEG68 | Kruisweg 68 – 2011 LE Haarlem | do-t/m zat. 11-18 uur en op afspraak

Solo expositie Stance Oonk

Stance Oonk

Vanaf vrijdag 29 maart t/m 4 zaterdag mei 2019 staat bij Galerie KRUIS-WEG68 de solo-expositie van Stance Oonk centraal. De officiële opening is op 5 april van 16.00 tot 18.00 uur. Deze expositie wordt geopend door Joost Pollmann. 

Stance Oonk

Beeldend kunstenaar Stance Oonk (’s-Hertogenbosch, 1959) voltooide in 1986 haar opleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten in Amsterdam.  Ze studeerde een jaar piano aan het conservatorium in Utrecht en bekwaamde zich in lichaamswerk en dans.

Als kunstenaar verdiept ze zich ook in vakgebieden als filosofie, psychologie en spiritualiteit en doceert ze sinds 2000 schilderen en tekenen in haar Haarlemse atelier.

Opening expositie Manon Hertog

Manon Hertog

Op vrijdagmiddag 22 februari stond bij Galerie Kruis-Weg68 de opening van de tentoonstelling “Een andere werkelijkheid” van Manon Hertog centraal. Nuel Gieles van het Haarlems Dagblad heeft er een mooie recensie over geschreven die we hier graag delen. Manon Hertog

Sfeerbeelden van de opening

 

Een andere werkelijkheid, fotografie van Manon Hertog

Kruis-weg68

Tentoonstelling

Van vrijdag 22 februari t/m 23 maart 2019

Manon Hertog (fotografie)

EEN ANDERE WERKELIJKHEID

Een feestelijke opening op

vrijdag 22 februari 2019 om 16.00 uur

 

Een andere werkelijkheid

De fotografische beelden van Manon Hertog zijn helder en tegelijkertijd allesbehalve eenduidig. Manon manipuleert de digitaal vastgelegde beelden minimaal.

Kijk. Tast het beeld af, wat zie je? Wat was de werkelijkheid die is vastgelegd?

In haar werk zijn werkelijkheid en herleidbare context verdwenen, het is niet wat je denkt dat je ziet. Het gaat over inzicht in een andere werkelijkheid die Manon na een beeldende zoektocht vastlegt.

Openingstijden

Galerie KRUIS-WEG68, Kruisweg 68 – 2011 LE Haarlem
do-t/m zat. 11-18 uur en op afspraak

Erna Anema: DOORZICHT

anema

Tentoonstelling

Van vrijdag 11 januari t/m zaterdag 16 februari 2019

ERNA ANEMA

doorzicht

Feestelijke opening op

vrijdag 11 januari 2019 om 16.00 uur

door Rineke van Houten, zelfstandig journalist voor onder andere

NRC Handelsblad.

Erna Anema

Voor de expositie bij Galerie KRUIS-WEG68 hebben Michel van Overbeeke en Erna Anema een selectie gemaakt uit haar recente werk tot werk van 20 jaar terug – als een ketting van kralen.

Erna Anema:

” Ik ben gefascineerd door veranderingen in – of spelingen van – het licht, het verschijnen en verdwijnen, waardoor vormgrenzen zowel zichtbaar als ook onzichtbaar worden. Dit verschijnsel verbeeld ik in grote olieverfschilderijen en mijn objecten van koper en rubber.¨

“In mijn schilderijen onderzoek ik grenzen. Daar waar kleurenonderling meer verschillen dan overeenkomen, ontstaat een grens.¨

“De vormen die ik schilder komen voort uit de fysieke beweging, die ik maak met mijn kwast. De schilderijen die daardoor ontstaan, representeren mijn fascinaties opgedaan tijdens mijn reizen naar verre streken: rotsen, ijs, water, wolken, hemel of aarde.”

“Misschien wel dankzij die reizen voel ik me juist een schilder in de Hollandse traditie: Licht en Lucht.”

“Aan mijn verf-handschrift vallen de beslissingen af te lezen, die ik nam om mijn onderwerp zichtbaarte maken. Zulke beslissingen vormen daarmee een belangrijk beeldend onderdeel van mijn werk.” “Tijdens iedere serie – of het nu schilderijen, tekeningen of objecten zijn – leg ik mij allerlei restricties op om te kijken hoever ik binnen die restricties mijn gedachtegoed kan verbeelden.”

Erna Anema woont en werkt in Noord-Holland.
 Ze volgde haar opleiding aan de Rietveld Academie en daarna aan de Rijksacademie in Amsterdam en exposeert in binnen en buitenland. Ook is zij hoofddocent aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam. Werk van haar is in bezit van diverse binnen en buitenlandse musea onder andere het museum Voorlinden in Den Haag. (voor meer informatie: www.ernaanema.nl)

Scroll naar top