Michael Rieu

TENTOONSTELLING

MICHAEL RIEU

26 april t/m 25 mei 2024


Michael Rieu, de kunstenaar van/in de Amsterdamse Poort in Haarlem. Michael werkt nu vooral in Noorwegen maar hij heeft ook twintig jaar in Parijs gewerkt. Na de Rietveld academie heeft hij in Praag en Korea bij de monniken in Seoul gewerkt. waar hij een 3 meter hoog granieten beeld maakte voor de UN.

Thema’s

Belangrijke thema’s in zijn werk zijn: “koppen”, de boot, de vis, het poortje en natuurlijk mensen. Ook het vele reizen en weer thuis komen, het verlangen om een nieuw thuis te vinden en de verbondenheid tussen mensen uit allerlei gebieden met verschillende achtergronden vormt vaak de inspiratie voor z’n werk.

Zo hakt en schuurt hij in harde of zachte steen, tekent en schildert op diverse materialen of maakt gemengde technieken met inkt, olieverf, aquarel, acryl en pastel. Een keiharde werker die zichzelf steeds weer opnieuw probeert uit te vinden.

Openingstijden

Galerie KRUIS-WEG68 is geopend van donderdag t/m zaterdag van 11.00 – 18.00 uur. Ook op afspraak te bezoeken.

Michael Rieu Meer lezen »

BDSM FANTASIES OF AN AMERICAN ENGINEER

In april 2018 exposeerde Bert Sliggers in Galerie KRUIS-WEG68 in Haarlem uit zijn verzameling enkele honderden tekeningen van een anonieme Amerikaanse marine ingenieur. In het geheim maakte hij in een periode van twaalf jaar (1950-1960) meer dan 4000 tekeningen op kladblokblaadjes. Op die manier gaf hij uiting aan zijn bondage en sm aberraties en schiep hij een wereld vol bizarre fantasieën.

For sale: BDSM fantasies of an American engineer

Kort na de totstandkoming verdwenen de tekeningen achter de centrale verwarming waar ze na zijn dood in 2010 werden ontdekt. Meer dan 500 van deze intrigerende producten van outsider art zijn nu op ware grootte samengebracht in het boek FOR SALE. BDSM FANTASIES OF AN AMERICAN ENGINEER, in een oplage van 500 exemplaren uitgegeven door de Franse uitgeverij Le Denier Cri.

De tekeningen worden in het boek voorafgegaan door twee inleidingen: die van de Fransman Christophe Bier, gespecialiseerd in bdsm op papier, en van de verzamelaar en schrijver Bert Sliggers.

Boekpresentatie op 17 mei om 20.00 uur

Op 17 mei aanstaande zal Bert Sliggers om 20.00 uur het boek in Galerie KRUIS-WEG68 presenteren met een power point over hoe dit boek te lezen en te plaatsen in de wereld van bdsm en outsider art. Het boek is in de Galerie te koop voor 35 euro, terwijl liefhebbers ook de in het boek afgebeelde tekeningen kunnen verwerven.

Aanmelden verplicht

E-mail: info@kruis-weg68.com of bel naar 06-13103637. Locatie: Galerie KRUIS-WEG68, Kruisweg 68, 2011 LE Haarlem

IN DE PERS:

Klik op afbeelding voor online publicatie uit het Haarlems Dagblad

BDSM FANTASIES OF AN AMERICAN ENGINEER Meer lezen »

Jolanda Prinsen

Jolanda Prinsen

TENTOONSTELLING

JOLANDA PRINSEN

22 maart t/m 13 april 2024


Van 22 maart t/m 13 april 2024 is in Galerie KRUIS-WEG68 een kleine en zorgvuldig samengestelde selectie te zien uit de vijftigjarige kunstenaarspraktijk catalogus van Jolande Prinsen.

Jolanda Prinsen

Jolanda Prinsen maakt beeldhouwwerken, keramiek, glasobjecten, schilderijen en grafiek. Ze gebruikt stoffen, papier en glas en ze is bekend door haar modeshows en performances, soms met geluid, soms alleen met geluid. Performance hebben voor haar het voordeel dat het alles kan bevatten: muziek, dans én beeldende kunst.

Nog steeds ontstaat er nieuw werk en tegenwoordig hoort ook poëzie tot haar instrumentarium. Spelen, uitproberen, experimenteren, een beetje ‘avonturen’ en het toeval tarten, de grenzen van disciplines oprekken en steeds weer iets nieuws proberen, dat kenmerkt het werk van deze bevlogen Haarlemse kunstenaar.

Openingstijden

Galerie KRUIS-WEG68 is geopend van donderdag t/m zaterdag van 11.00 – 18.00 uur. Ook op afspraak te bezoeken

Jolanda Prinsen Meer lezen »

HEELAL | pietsjanke fokkema

Tentoonstelling 

van 2 februari t/m 2 maart 2024

HEELAL

pietsjanke fokkema

Opening 2 februari 2024
van 11.00 tot 18.00 uur

om 16.30 uur openingswoord door
Rieke Vos, curator hedendaagse kunst Teylers Museum

pietsjanke is de hele dag aanwezig


HEELAL* ALHEEL* ALLEEN* EENZAAM* EENHEID* ALLENEEN

Licht en speels. Een interactieve dynamiek. Het werk krijgt steeds meer zijn eigen krachtenveld; het genereert zichzelf, bepaalt en doet wat ie wil. Ik kijk er naar, beleef het, handel en grijp in; met plezier, verbazing, irritatie, ongenoegen en voldoening. Een fascinerend samenspel.

Het uitgangspunt is de verbinding van alles met alles. Dat onze werkelijkheid voortkomt uit een kosmische dans, vind ik heel erg interessant. Ik interesseer me voor geometrische vormen omdat die een blauwdruk van het leven blijken te zijn. De platonische vormen vind je overal in terug. Zelfs in onze DNA . Wie of wat is de mens; wie of wat is de werkelijkheid. Hoe kijken we naar de werkelijkheid en hoe beleven we die?

Ik werk met papier, potlood, verf, draad, haken en breien; plakken en knippen. Ik reageer veel op de vormen zelf en op het materiaal. Soms ontstaat er iets dat mezelf ontglipt. Maar het ogenschijnlijk betekenisloze heeft een dieper geheim dat juist enorm fascineert. Het is een spelen, terwijl de achterliggende basisgedachten er altijd door heen blijven spelen.

Openingstijden

Galerie KRUIS-WEG68 is geopend van donderdag t/m zaterdag van 11.00 – 18.00 uur. Ook op afspraak te bezoeken

HEELAL | pietsjanke fokkema Meer lezen »

Scroll naar boven