KO SLIGGERS – HET PORTRET

TENTOONSTELLING

van 30 september t/m 21 oktober 2023

Opening: zaterdag 30 september 2023

Met om 12.00 uur de openingsspeech door Bert Sliggers met hapjes uit Ko’s kookboek
‘ Koken tussen Vulkanen’

Bert is aanwezig tot  17.00 uur en ook aanwezig op
14 en 21 oktober van 11.00 tot 14.00 uur

Ko Sliggers

Ko Sliggers, geboren in 1952 te Bloemendaal en in 2022 overleden in Italië, was een multi-talent als grafisch vormgever en kok, als letterontwerper, affichemaker, docent en schrijver. Werkte zelfstandig maar ook bij Studio Dumbar en Anthon Beeke, kookte in Rotterdam, Frankrijk en Italië. Zijn kookboek Koken tussen vulkanen was in 2014 het best verzorgde kookboek van Nederland.

Hij werkte aan grote huisstijlprojecten van onder andere de PTT en de ANWB en maakte affiches en catalogi voor het Rijksmuseum in Amsterdam. Hij gaf de permanente tentoonstelling over de Deltawerken op Neeltje Jans vorm, maar ook exposities voor Teylers Museum en Frans Hals.

Hij gaf op verschillende kunstacademies les in ruimtelijk ontwerpen, tot voor kort nog op Abadir op Sicilië. Zijn werk werd verschillende malen in Nederland tentoongesteld en in het buitenland op affiche-biënnales. 

Portretten

De laatste jaren illustreerde hij met schitterende portretten artikelen in De Groene Amsterdammer, van kunstenaars, schrijvers, filosofen en politici. Uitgangspunt waren steeds foto’s die hij in vier tot vijf verschillende grijsstadia in linoleum sneed en welke samen weer het portret complementeerden, maar dan kleurrijk en met een verrassende diepte.

Vijfentwintig portretten zijn nu te zien in Galerie KRUIS-WEG68, ook experimentele qua vorm en kleur die aan het oog van De Groene zijn ontsnapt.

Openingstijden

Galerie KRUIS-WEG68 is geopend van donderdag t/m zaterdag van 11.00 tot 18.00 uur.

Scroll naar boven