HEELAL | pietsjanke fokkema

Tentoonstelling 

van 2 februari t/m 2 maart 2024

HEELAL

pietsjanke fokkema

Opening 2 februari 2024
van 11.00 tot 18.00 uur

om 16.30 uur openingswoord door
Rieke Vos, curator hedendaagse kunst Teylers Museum

pietsjanke is de hele dag aanwezig


HEELAL* ALHEEL* ALLEEN* EENZAAM* EENHEID* ALLENEEN

Licht en speels. Een interactieve dynamiek. Het werk krijgt steeds meer zijn eigen krachtenveld; het genereert zichzelf, bepaalt en doet wat ie wil. Ik kijk er naar, beleef het, handel en grijp in; met plezier, verbazing, irritatie, ongenoegen en voldoening. Een fascinerend samenspel.

Het uitgangspunt is de verbinding van alles met alles. Dat onze werkelijkheid voortkomt uit een kosmische dans, vind ik heel erg interessant. Ik interesseer me voor geometrische vormen omdat die een blauwdruk van het leven blijken te zijn. De platonische vormen vind je overal in terug. Zelfs in onze DNA . Wie of wat is de mens; wie of wat is de werkelijkheid. Hoe kijken we naar de werkelijkheid en hoe beleven we die?

Ik werk met papier, potlood, verf, draad, haken en breien; plakken en knippen. Ik reageer veel op de vormen zelf en op het materiaal. Soms ontstaat er iets dat mezelf ontglipt. Maar het ogenschijnlijk betekenisloze heeft een dieper geheim dat juist enorm fascineert. Het is een spelen, terwijl de achterliggende basisgedachten er altijd door heen blijven spelen.

Openingstijden

Galerie KRUIS-WEG68 is geopend van donderdag t/m zaterdag van 11.00 – 18.00 uur. Ook op afspraak te bezoeken

Scroll naar boven