Fjodor en Khing

Na hun laatste samenwerking als de ‘Crimefighters’ waarin Khing en Buis twee detectives uit de jaren 40 spelen, nemen illustrator Thé Tjong-Khing en fotograaf Fjodor C. Buis u mee in de wereld van de grote thema’s als religie, drank, drugs en ivf.

Opening tentoonstelling & openingstijden

De opening van deze tentoonstelling met werk van Fjodor en Khing is op vrijdag 10 juli  2020 van 11.00 tot 18.00 uur.

Tijdens de zomermaanden zijn we gesloten op de donderdagen. Op de vrijdagen en zaterdagen bent u welkom van 11.00 tot  18.00 uur. Deze tentoonstelling is te zien van 10 juli t/m 22 augustus.

In de pers

Fjodor & Khing
Haarlems Dagblad – 13 juli 2020 (klik voor pdf)

Fjodor en Khing

Met de grondstof voor die thema’s als hoofdpunt en geïllustreerd door de humoristische kijk daarop door Khing is een kijk van dichtbij vereist om geen detail te missen. Naast deze werken zijn er hyper gedetailleerde dwarsdoorsnedes van fruit die de kijker bij het eten van dat fruit nog nooit zo heeft ervaren. Als solowerk hangen er ook nog iPad tekeningen van Khing met als thema de mens in zijn/haar stoel en stemmige landschappen van Fjodor uit Como.

[one_half]

Fjodor en Khing
Fjodor C. Buis – Kiwano

[/one_half]

[one_half_last]

Fjodor en Khing
Fjodor C. Buis – Vijg

[/one_half_last]

Fjodor C. Buis

Portret- en reportage fotograaf Fjodor C. Buis maakt af en toe een uitstapje naar andere onderwerpen om te fotograferen. Na de ’Nieuwe Bloemen van Hals’, een serie over het levende en dode stadium van bloemen voor het Frans Hals Museum is er nu de focus op fruit en wel op dwarsdoorsnedes hiervan waarmee een kijk wordt gegeven op een rijke, sappige en gedetailleerde binnenkant van fruit die wij gewoonlijk nooit zo ervaren en voor lief nemen.

Fjodor C. Buis – Lago di Como #10

The Tjong-King

Thé Tjong-Khing begon als striptekenaar, maar na een jaar of acht ging hij kinder- en prentenboeken illustreren, won o.a. drie gouden penselen en één zilveren, de Woutertje Pieterse Prijs, en de Max Velthuisprijs . Naast werk voor diverse musea zoals Kunst met Taart, Jake en de T-Rex maakt hij ook wel vrij werk, zoals de serie ‘de mens en zijn/haar stoel’, waarvan een deel nu te zien is in Galerie KRUIS-WEG68.

[one_half]

Thé Tjong-Khing – ‘de mens en zijn stoel’

[/one_half]

[one_half_last]

Thé Tjong-Khing – ‘de mens en zijn stoel’

[/one_half_last]

Scroll naar boven