Expositie: Erik de Bree

Erik de Bree

Voor in de agenda: van 9 mei t/m 15 juni 2019 staat Erik de Bree met zijn expositie ‘GOOD TIMES ARE THE BEST TIMES’ in Galerie KRUIS-WEG68.

Erik de Bree

Na 8 jaar is het werk van Erik de Bree weer te zien in Haarlem. Tijd voor een hernieuwde kennismaking. Bij het het ontstaansproces van zijn werken draait het net zoveel over afbreken als over opbouwen. In al zijn series, waarvan bij sommigen behang het hoofdbestanddeel is en bij anderen acrylverf, ontstaat het uiteindelijke beeld altijd door een lang proces van materiaal aanbrengen om deze vervolgens weer gedeeltelijk te verwijderen.

Aangezien zijn processen nooit voor de volledige 100% stuurbaar zijn creeërt hij als het ware een werkwijze waarin veel ruimte is voor toevalligheid en onverwachte wendingen. Het onderzoek ‘an sich’ speelt dan ook een grote rol in het werk van Erik de Bree.

OPENING: GOOD TIMES ARE THE BEST TIMES

De tentoonstelling wordt op vrijdag 17 mei om 16.00 uur geopend door Jac de Ruiter. Jac is naast creatief partner bij het Haarlemse communicatiebureau Jung, ook een verzamelaar én een groot bewonderaar van de Bree.

Inloop vanaf 15.30 uur.

Erik de Bree

 

Scroll naar boven