Dik Box “Achter het zichtbare”

De werken op deze tentoonstelling, zijn geïnspireerd op de thema’s ruimte en water. Zij vertegenwoordigen een symbolische universele waarde, waarbij Box gefascineerd wordt door zaken als: ongrijpbaarheid, turbulentie en werveling.

Dik Box Kunstlijn 2015 (1 van 2)
Achter het zichtbare, object, hout, 2016

De afgelopen jaren geleden heeft Box kleine kinetische objecten gemaakt met als thema beweging in het landschap. Bij deze wandelingen/ verkenningen door de natuur raakte hij o.a. geïnspireerd door de beweging die wind in een korenveld teweeg kan brengen. Het boeiende spel van de wind die ineens onzichtbare krachten zichtbaar maakt. Het spel van weerselementen in de natuur, manifesteert zich als één van de pijlers door zijn gehele oeuvre.

Deze benadering was eerder zichtbaar in de werken die hij opgesteld had tijdens zijn solo presentatie in de Gravenzaal van het Stadhuis in Haarlem, ter gelegenheid van het Kunstlijn weekend 2015. Op deze historische locatie  kwam zijn werk volledig tot zijn recht. Box kon de dialoog aangaan met de prachtige architectuur van de Gravenzaal die eeuwen geleden gebouwd was. De royale afmetingen van deze historische zaal stelde hem in de gelegenheid een grote installatie te maken waarbij het werk volledig en op natuurlijke wijze tot zijn recht kwam.

Meer info: Gravenzaal Haarlem

 

 

Laat een reactie achter

Scroll naar boven