BDSM FANTASIES OF AN AMERICAN ENGINEER

In april 2018 exposeerde Bert Sliggers in Galerie KRUIS-WEG68 in Haarlem uit zijn verzameling enkele honderden tekeningen van een anonieme Amerikaanse marine ingenieur. In het geheim maakte hij in een periode van twaalf jaar (1950-1960) meer dan 4000 tekeningen op kladblokblaadjes. Op die manier gaf hij uiting aan zijn bondage en sm aberraties en schiep hij een wereld vol bizarre fantasieën.

For sale: BDSM fantasies of an American engineer

Kort na de totstandkoming verdwenen de tekeningen achter de centrale verwarming waar ze na zijn dood in 2010 werden ontdekt. Meer dan 500 van deze intrigerende producten van outsider art zijn nu op ware grootte samengebracht in het boek FOR SALE. BDSM FANTASIES OF AN AMERICAN ENGINEER, in een oplage van 500 exemplaren uitgegeven door de Franse uitgeverij Le Denier Cri.

De tekeningen worden in het boek voorafgegaan door twee inleidingen: die van de Fransman Christophe Bier, gespecialiseerd in bdsm op papier, en van de verzamelaar en schrijver Bert Sliggers.

Boekpresentatie op 17 mei om 20.00 uur

Op 17 mei aanstaande zal Bert Sliggers om 20.00 uur het boek in Galerie KRUIS-WEG68 presenteren met een power point over hoe dit boek te lezen en te plaatsen in de wereld van bdsm en outsider art. Het boek is in de Galerie te koop voor 35 euro, terwijl liefhebbers ook de in het boek afgebeelde tekeningen kunnen verwerven.

Aanmelden verplicht

E-mail: info@kruis-weg68.com of bel naar 06-13103637. Locatie: Galerie KRUIS-WEG68, Kruisweg 68, 2011 LE Haarlem

IN DE PERS:

Klik op afbeelding voor online publicatie uit het Haarlems Dagblad
Scroll naar boven