‘Any day now’ – Adzer van der Molen

Any day Now – 1 september t/m 7 oktober 2017

De schilderijen van Adzer van der Molen (Drachten, 1959) vinden hun oorsprong in film stills, televisiebeelden en fotografie. Het symbolisch gelaagde werk vindt zijn herkomst in het eigentijdse, aangelegde landschap waarin geïsoleerde bebouwing (hekken, huizen en doorgangen) het menselijk streven vertegenwoordigt. Een metaforisch landschap wordt ontwikkeld, dat het particuliere wil overstijgen. De titels van de werken, ontleend aan religieuze beeldspraak en songteksten, benadrukken dit gegeven.

a true story, 2017 – oil on canvas 153×200 cm
high noon, 2015 – oil on canvas 30×40 cm

 

 

 

 

 

 

 

Zijn schilderijen refereren aan de melancholie van teloorgegane dromen en verloren idealen. Het werk heeft evenzeer een romantische als een ironische kant, zowel beschouwend als lyrisch. Hij weet een bijzondere spanning op te roepen die ons doet afvragen of we het kijken zelf worden, of we terug, vooruit, naar binnen of naar buiten gericht kijken. Voortdurend spoort het beeld ons aan tot onderzoek.

Adzer van der Molen studeerde af aan de kunstacademie AKI te Enschede.  Hij woont en werkt in Amsterdam.


U bent van harte uitgenodigd voor de opening op vrijdagmiddag 1 september van 16.00 tot 18.00 uur Michel van Overbeeke zal een korte inleiding houden.  

Scroll naar boven